preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Zajca Rijeka

Login
Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Katalog knjižnice

Dom mladih

 

eTwinning school

e-Dnevnik

Instagram

@osivanazajca

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 5. 2013.

Ukupno: 1039393
Ovaj mjesec: 1582
Ovaj tjedan: 890
Danas: 54
vijesti
Predstavljanje eTwinning škole
Patrik Fabijanić / datum: 26. 3. 2021. 10:50

Na poziv eTwinning ambasadora i Agencije za mobilnost i programe EU, ravnateljica škole Josipa Gračanin, prof. predstavila je 5. ožujka 2021.g. našu školu i sudjelovanje u eTwinning aktivnostima i projektima. 


[OPŠIRNIJE]Online predavanje na eTwinningu
Patrik Fabijanić / datum: 16. 2. 2021. 12:12

U našoj školi u tijeku je Erasmus+ K1 projekt pod nazivom ''Podizanje kvalitete rada u odgojno - obrazovnoj instituciji''. U okviru projekta ravnateljica je u studenom 2019.godine sudjelovala na edukaciji Strategic management u Kopenhagenu u Danskoj.

Kako bi diseminacija došla do što većeg broja zainteresiranih kolega i škola ravnateljica je 16. veljače 2021.g. održala webinar na eTwinningu s temom Strategic management. Sadržaj webinara odnosio se na prijavu i pisanje projekta, sadržaj edukacije te diseminaciju rezultata sudjelovanja na strukturiranom tečaju. Namijenjen je u prvom redu ravnateljima škola i voditeljima školskih projektnih timova.


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN LJUBAZNOSTI
Patrik Fabijanić / datum: 20. 11. 2020. 10:43

Dana 13. studenog 1998. godine u Tokyju je, na inicijativu Svjetskog pokreta za ljubaznost, održana konferencija o ljubaznosti. Tom prilikom donesena je posebna deklaracija koja između ostalog govori o toleranciji i prihvaćanju različitosti. Naglašavajući važnost te deklaracije, upravo je taj datum odabran kao Svjetski dan ljubaznosti i obilježava se u cijelom svijetu pa tako i u našoj školi.


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA - 10. listopada 2020. g.
Patrik Fabijanić / datum: 17. 11. 2020. 11:57

Što je mentalno zdravlje?

Svjetska zdravstvena organizacija je 10. listopada proglasila Svjetskim danom mentalnog zdravlja. Svrha obilježavanja ovoga dana je podizanje svijesti o problemima vezanima za mentalno zdravlje. O tome koliko je zapravo mentalno zdravlje bitno govori i sama definicija zdravlja koju je 1926. godine dao Andrija Štampar:

Zdravlje je stanje potpunog fizičkog, psihičkog i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti“.


[OPŠIRNIJE]NOVIM PROJEKTOM OBILJEŽILI SVJETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA
koraljka mahulja-pejčić / datum: 9. 10. 2020. 12:01

Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja kojeg obilježavamo 10.listopada, učenici 5.a i 6.a razreda započeli su s provedbom međunarodnog eTwinning projekta Me, Myself & I (Ja i sva moja lica). Kroz projektne aktivnosti vodit će ih razrednice Dorotea Scopich i Maja Hasija Tadić te pedagoginja Barbara Skočilić.

Projekt je nastao kako bi se ukazalo na važnost brige za mentalno zdravlje djece i mladih. Njime će se potaknuti učenike na prepoznavanje vlastitih emocionalnih stanja, kvalitetnu komunikaciju s bližnjima, suradnju i traženje podrške u zajednici. Cilj projekta je razvoj samopouzdanja kod učenika kroz međusobnu suradnju. Učenici će učiti o mentalnom zdravlju kroz različite aktivnosti na satovima sata razrednika te će imati priliku surađivati s učenicima iz drugih škola u virtualnom okruženju. Projektne aktivnosti bit će objavljene na TwinSpace stranici projekta Me, Myself & I.

U projektu sudjeluje 190 škola iz 11 europskih zemalja - Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Finske, Italije, Slovačke, Rumunjske, Albanije i Turske.

Učenici 5.a i 6.a razreda danas su riješili početni virtualni upitnik u kojem su pokazali koliko znaju što je mentalno zdravlje te koliko prepoznaju svoje osjećaje i razgovaraju o njima. U virtualnom alatu Padlet odgovorili su na pitanja i na taj način se predstavili učenicima drugih škola koje sudjeluju u projektu. Pokušali su odgovarati na engleskom jeziku kako bi i učenici iz drugih država mogli razumjeti njihove odgovore. Učenicima se svidjelo što će na ovaj način komunicirati s učenicima iz ostalih europskih zemalja.

Veselimo se daljnjim aktivnostima i suradnji s drugim školama!


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekti u školskoj godini 2019./20.
koraljka mahulja-pejčić / datum: 12. 2. 2020. 13:21

U OŠ Ivana Zajca se u školskoj godini 2019./20. provode eTwinning projekti.

Pročitajte više o njima:

Razglednice moga zavičaja

Namjena projekta je potaknuti učenike da istražuju svoje mjesto i zavičaj.
Odabranim aktivnostima učenici će učiti o svom zavičaju kroz istraživački rad, a zatim svoje radove predstaviti učenicima drugih škola uključenih u projekt.
Projekt će se realizirati na nastavi pojedinih nastavnih predmeta i područja (prema Planu rada svakog učitelja) obradom i aktivnostima provođenja nastave i izvannastavnih aktivnosti.


Follow the Little Prince

Children learn topics that interest them more easily. To make it interesting and fun, we will celebrate the Day of European Languages using the book The Little Prince, a World Classic. Our students will be able to make original works with their own language while discovering similarities and differences between languages.

https://vimeo.com/377506885/5686f9ae8e

Great places in Europe.

Students focus on topics related to the countries forming the European Union.The first project is about getting acquainted, students present the place where they live, the school. Then the students discuss the countries of the European Union. They look for curiosities about them. Then students choose three countries to deal with in the project. Students make their choice by voting. Then the students prepare presentations about countries. At the end of the project, a magazine and story are created.

https://vimeo.com/377515776/beba5ddc09

https://vimeo.com/378522934

Our European Union

Students will learn about the history of the European Union and its impact on individual Member States. Students choose three Member States to discuss and learn about in the project. Children will learn in detail the path of these countries to membership in the union. They work on authentic materials. Students will learn about the role of these countries in the European Union, the impact of membership on ordinary citizens and their lives. The acquired knowledge will be collected in a magazine and created on the subject of blog.

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju